Platformnieuws sept.2019

Plaatsingsdatum: 23-sep-2019 12:09:18

Tijdens de vergadering van september kwamen de volgende onderwerpen ter sprake.

Een tegen eenzaamheid:

Op 7 oktober is er van 13.00 – 17.30 uur een bijeenkomst Eenzaamheid “Samen of Alleen?” in de Mayboom te Made. Alle inwoners uit de gemeente worden daarvoor uitgenodigd.

Want ook onze gemeente is verantwoordelijk voor het vormgeven van een aanpak tegen eenzaamheid, samen met bedrijven, burgers, organisaties.

Meer dan 1 miljoen mensen zegt zich eenzaam te voelen. Zowel jongeren als ouderen kunnen zich eenzaam voelen.

Binnen Drimmelen wil wethouder L. Schuitmaker “zelf ook de boer op”. Zij heeft het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid namens de gemeente ondertekend.

Ook de onlangs gepresenteerde “geluksagenda” wordt ingezet bij de aanpak van eenzaamheid.

Vrijwilligersevent:

Op 26 september vindt er op het Dongemondcollege te Made een bijeenkomst plaats om vrijwilligers te werven voor organisaties. Ook het Wmo-Platform zal aanwezig zijn. Het Platform kan nieuwe leden gebruiken die mee willen denken en mee willen doen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning.

Algemene Voorziening Terheijden en Lage Zwaluwe:

In de Ganshoek en Antonius Abt komt een vorm van dagbesteding. Het is voor een ieder die zijn dag nuttig wil invullen en bv. contact wil hebben met andere mensen. Dagbesteding kan ook overbelasting van mantelzorger(s) voorkomen. Het is een zgn. algemene voorziening. Hiervoor heb je geen indicatie nodig. Iedere inwoner van de gemeente kan hier gebruik van maken. Dit is anders dan een maatwerkvoorziening die persoonlijk is.

Swipocratie in Drimmelen:

Hoe ziet de gemeente Drimmelen er in 2040 uit? Dit jaar gaat de gemeente haar Toekomstvisie opnieuw bekijken. Wat vinden inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties belangrijk als het gaat om werken, wonen en leven in de gemeente Drimmelen met het vizier op 2040?

Eén van de manieren om dit te weten te komen is via drimmelen.swipocratie.nl. Hier kunt u snel en makkelijk uw mening geven door bij bepaalde stellingen of afbeeldingen naar rechts of links te ‘swipen’ op bijvoorbeeld uw telefoon.

Swipocratie gaat ook langs op weekmarkten, bij ondernemers, verenigingen en ouderen zodat gericht per onderwerp ideeën kunnen worden verzameld.

U kunt zich ook aanmelden als toekomstdenker via toekomstvisie@drimmelen.nl.