Hulp nodig bij het huishouden?

U loopt een beetje langzamer of niet zo goed meer, u wordt wat strammer en kunt minder goed bukken, u moet het bed houden: allemaal redenen waarom u uw huis minder goed op orde kunt houden, redenen waarom u eigenlijk hulp bij het huishouden zou willen.

In de gemeente Drimmelen kunt u dan bij het Wmo-loket terecht voor hulp bij uw huishouden. Tenminste, als uw vraag past binnen de gemeentelijke regels voor hulp.

Als u voor het eerst uw vraag bij het Wmo-loket in Made heeft gemeld (telefonisch kan ook: 0162 690190), wordt u opgebeld door een gemeentelijk Wmo-medewerker. Deze maakt een afspraak voor een bezoek bij u thuis. Om uw situatie te bekijken en te bespreken.

Regels

Voordat de gemeente hulp voor u regelt wordt uitgezocht voor hoeveel hulp u in aanmerking kunt komen volgens de Wmo-regels in Drimmelen.

De toe te wijzen hulp hangt onder meer af van uw eigen conditie, van de conditie van uw eventuele huisgenoten en van hoe u woont. Het onderzoek wordt gedaan door een Wmo-medewerker.

Tot voor kort werd dat onderzoek telefonisch gedaan. Dat is wat afstandelijk. Het geeft ook niet altijd voldoende informatie over waar u echt bij gebaat bent.

Na vragen in de gemeenteraad, en ook door aandringen van het Wmo-Platform, wordt uw vraag nu onderzocht tijdens een huisbezoek van de Wmo-medewerker.

Huisbezoek

Door bij u thuis uw vraag te bespreken ontstaat een duidelijker beeld over wat in uw geval de beste soort hulp is. En ook hoeveel hulp kan helpen om uw problemen redelijk te verhelpen. En mogelijk is er ook nog een andere Wmo-ondersteuning die helpt om uw leven op eigen wijze te kunnen blijven leiden. Zoals een aanpassing van uw woning, of hulpmiddelen om makkelijker buitenshuis te gaan.

Want gewoon kunnen blijven meedoen, dat is de bedoeling van de Wmo.

Meedenken?

Mocht U mee willen denken over het gemeentelijk WMO-beleid en de praktijk daarvan,

laat dan iets van U horen via